myAtea logo

 

nettleser

Det ser ut for myAtea som at
den nettleseren du bruker er:
?Ukjent nettleser

foretrukket

Nettleseren sier at du foretrekker disse språkene, i rekkefølge (Støtte: 1 = støttet direkte av myAtea, 2 = støttet i region-nøytral form):
KodeSpråkStøtte
en-usEnglish (United States)2
enEnglish1

støttet

myAtea støtter disse språkene
og språk-kodene (noen språk støttes gjennom flere koder):
SpråkKode(r)
Danskda,da-dk
Englishen
Bokmålnb-no,no,nb,no-bok
Nynorsknn-no,nn,no-nyn


valg av språk

Er ikke myAtea i det språket du foretrekker? myAtea støtter et lite utvalg språk, som vist på høyre side under «støttet». Du kan bestemme hvilket språk du vil ha på to måter, en midlertidig og en varig, omtalte nedenfor.

Valg av språk virker inn på menyer og ledetekster og andre tekster som ligger i myAtea selv. Det virker ikke inn på «dokumenter»/«rapporter» (i vid forstand) som myAtea viser frem. Disse vil alltid være i det språk de opprinnelig er skrevet i.

Om du vil gå tilbake til forsiden, klikk her.

velge språk midlertidig

Den midlertidige måten å velge språk på er å krysse av for språk i skjemaet nedenfor og trykke på «sett språk»:
Denne måten er midlertidig fordi den setter en infokapsel (cookie) i nettleseren din, som forsvinner når du avslutter nettleseren igjen. NB!: Dette virker da bare når du har slått på støtte for infokapsler i nettleseren, noe du har hvis du kan logge inn på myAtea. Denne midlertidige måten overstyrer den varige måten.

velge språk varig

En bedre og mer varig måte å sette språk på er å velge ett eller flere foretrukne språk i oppsettet for din nettleser eller ditt system. Nettleseren sender en prioritert liste av foretrukne språk til myAtea (se under «foretrukket» til høyre), og myAtea sammenholder denne listen med hvilke språk den selv støtter og prøver å gjøre det beste valget.

Denne måten får også virkning på en rekke andre nettsteder som støtter den samme mekanismen, ikke bare på myAtea. Den er dermed ikke bare mer varig, men også mer generell.

Her kan imidlertid myAtea ikke sette noe for deg, men du må selv finne frem i menyene på nettleseren din eller systemet ditt. Nedenfor har vi forsøkt å si litt om hvordan dette kan gjøres i din nettleser. Du vil eventuelt også kunne ha nytte av disse eksterne lenkene:

velge språk i din nettleser

myAtea gjenkjente ikke din nettleser, og er derfor ikke i stand til å si nøyaktig hvordan du setter språk-preferanser. Sannsynligvis er der et meny-punkt som kan hete «Verktøy», «Oppsett», «Innstillinger», «Preferanser» eller liknende, som du kan starte ut fra.

Merk at det her dreier seg om hvilket språk nettsider skal vises i, og ikke hvilket språk nettleseren selv bruker i menyer og dialog-bokser. Disse er i prinsippet to forskjellige ting, skjønt der kan noen ganger være en sammenheng mellom dem. Dette er forskjellig i forskjellige nettlesere.


myAtea 4 farger